pembedahan pembesaran zakar

Ramai lelaki tidak berpuas hati dengan panjang zakar mereka. Pertama, mereka cuba menyelesaikan masalah di rumah dengan bantuan teknik bukan pembedahan. Ada yang berjaya mencapai hasil yang diinginkan. Dan mereka yang pam dan muncung tidak membantu, memutuskan kaedah yang lebih radikal, menggunakan pembedahan plastik.

pakar bedah pembesaran zakar

Pembedahan membolehkan anda membesarkan zakar dan menjadikannya lebih tebal dengan mengeluarkan bahagian organ yang tersembunyi ke luar.

Ligamentotomi dianggap sebagai prosedur yang mudah dan cepat. Ia dilakukan di bawah anestesia am. Doktor membedah ligamen zakar dan melepaskan sehingga 2. 5 sentimeter bahagian tersembunyi zakar. Kira-kira jumlah yang sama anda boleh memanjangkan lingga dengan bantuan pemanjang. Jahitan sembuh dalam 10-14 hari, ligamen baru terbentuk sepenuhnya dalam masa 90 hari.

Ciri-ciri operasi

Sebahagian daripada zakar adalah 3-5 sentimeter tersembunyi di dalam pubis. Pembedahan pembesaran zakar membolehkan anda membesarkan zakar dengan memotong ligamen. Matriks biopolimer ditanam ke dalamnya, yang memastikan pertumbuhan tisu penghubung yang paling cepat. Di samping itu, pembedahan ligamen merangsang pertumbuhan semula sel.

Ini membolehkan anda membentuk kedudukan baru badan dan memperbaikinya dengan bantuan ligamen yang baru sembuh. Selepas operasi, anda juga perlu memakai extender, kerana ligamen kekal dalam kedudukan yang diperlukan dan tidak kembali ke tempat asalnya. Ia mungkin untuk mengeluarkannya hanya apabila tisu penghubung padat baru muncul di sekeliling ligamen.

Pembedahan pembesaran zakar juga dilakukan. Mereka dianggap lebih mudah dan tidak berdarah, kerana ia dijalankan dengan bantuan suntikan dengan pengisi atau tisu adiposa pesakit.

Latihan

Sebelum menjalankan ligamentotomy, perlu menjalani pemeriksaan lengkap, mengenal pasti kemungkinan tindak balas terhadap alergen dan mengetahui jika terdapat sebarang kontraindikasi.

Pesakit bertemu dengan pakar bedah, pakar urologi, mengambil ujian darah dan air kencing. Darah lelaki diperiksa untuk jangkitan HIV, hepatitis, dan kumpulan darah dan faktor Rh juga ditentukan.

Anda tidak boleh melakukan pembedahan untuk penyakit berikut:

 • Masalah dalam sistem genitouriner.
 • Keterukan penyakit kronik.
 • penyakit berjangkit.
 • Masalah pembekuan darah.
 • Diabetes mellitus dan kanser.

Jika semua ujian adalah normal dan tiada kontraindikasi telah dikenal pasti, pembedahan pembesaran zakar ditetapkan pada bila-bila masa. Jangan makan atau minum sebelum pembedahan.

Perjalanan prosedur

Di dalam bilik pembedahan, seorang lelaki diberikan anestesia am. Badannya berehat, dia perlahan-lahan tertidur, dan doktor menyediakannya untuk pembedahan. Dalam 40-60 minit, doktor berjaya memotong lipatan dangkal. Di sini adalah sangat penting untuk tidak menyentuh lipatan kedua, yang lebih berkuasa.

Seterusnya, hirisan menegak dibuat di skrotum. Doktor mengikuti prosedur pada monitor, ini membolehkan anda membuat hirisan kecil supaya kemudian parut adalah minimum.

Tempoh pemulihan

Jika kesilapan dibuat semasa campur tangan pembedahan atau pesakit kurang bersedia untuk prosedur, beberapa komplikasi mungkin berlaku semasa tempoh pemulihan.

Dalam beberapa bulan pertama selepas campur tangan, pendarahan mungkin terbuka di kawasan hirisan, jangkitan mungkin memasuki luka. Juga, pesakit mungkin merasa sakit semasa ereksi, sensitiviti kepala berkurangan, dan bengkak berlangsung lebih lama daripada yang dijangkakan.

pembedahan pembesaran zakar

Komplikasi yang paling biasa ialah:

 • Condongkan zakar ke hadapan atau ke bawah semasa ereksi.
 • Kelemahan zakar semasa geseran.
 • Pengurangan, kelengkungan dan ubah bentuk batang zakar.
 • Masalah ereksi.

Untuk mengelakkan berlakunya komplikasi, perlu berhati-hati memilih klinik dan pakar bedah. Anda harus mempercayai hanya doktor yang dipercayai yang mengetahui sepenuhnya dan memiliki teknik pembesaran zakar.

Berapa banyak ahli boleh diperbesarkan oleh operasi

Adalah mungkin untuk meningkatkan lingga dengan kaedah operasi sebanyak 3-5 sentimeter, bergantung pada fisiologi pesakit dan struktur organnya. Tetapi, jika anda tidak memakai extender semasa tempoh pemulihan, zakar akan kembali ke saiz normal.

Selepas pembedahan, zakar meningkat sebanyak 1-2 sentimeter, tambahan 1. 5-2. 5 sentimeter memberikan pemakaian peranti selama kira-kira dua bulan. Ia dipakai setiap hari, pada mulanya selama 1-2 jam, secara beransur-ansur meningkatkan masa hingga 8 jam.

Bergantung pada teknik yang dipilih, anda boleh menukar dimensi:

 • dengan 1 sentimeter - suntikan pengisi;
 • 1. 5 cm - lipofilling;
 • 3 sentimeter - implantasi otot.

Dalam kes apa menggunakan campur tangan pembedahan

Doktor menetapkan pembedahan bukan dalam semua kes. Sekiranya lelaki mempunyai saiz zakar yang normal, tetapi ia dianggap kecil kerana faktor psikologi, doktor akan menghalangnya daripada menjalani pembedahan. Pelanggan sedemikian ditunjukkan video dari tempat kejadian. Sebaik sahaja seorang lelaki melihat dengan matanya sendiri apa yang sedang dilakukan semasa prosedur, dia biasanya menolaknya.

Tetapi terdapat kes apabila doktor menegaskan bahawa operasi pembesaran zakar dilakukan:

 • kecacatan uretra;
 • struktur yang tidak normal atau kelengkungan zakar;
 • pemadatan tisu;
 • struktur anatomi;
 • lemak subkutan yang berlebihan;
 • alat kelamin tersembunyi atau membran.
seorang lelaki kecewa dengan saiz zakar bagaimana untuk membesarkannya dengan cepat

Pembedahan pembesaran zakar dengan kaedah yang berbeza dan kosnya

Ligamentotomi adalah prosedur pembedahan untuk pembesaran zakar pada lelaki. Baru-baru ini, prosedur ini sangat popular di kalangan wakil separuh manusia yang kuat.

Rawatan sedemikian praktikalnya tidak membawa kepada komplikasi, ia dijalankan dengan cepat dan lelaki itu dibenarkan pulang ke rumah secara literal pada hari berikutnya selepas operasi pembesaran zakar dilakukan. Walau bagaimanapun, pesakit yang mempunyai masalah dengan fungsi erektil tidak dibenarkan melakukan ligamentotomi.

Intipati kaedah ini adalah untuk memotong ligamen suspensori. Mengikut struktur anatomi lingga, bahagiannya tersembunyi di dalam kawasan kemaluan. Ia disimpan di dalam kerana ligamen khas yang dipotong semasa prosedur.

Ini membolehkan anda mengeluarkan zakar sebanyak 1-2 sentimeter. Selepas lelaki itu pulih daripada anestesia, alat ortopedik khas diletakkan pada zakarnya - pemanjang, yang perlu dipakai sepanjang tempoh pemulihan. Ini akan membolehkan ikatan baru terbentuk. Zakar dengan itu akan selamanya menjadi lebih panjang sebanyak 3-5 sentimeter.

Penebalan zakar dengan bantuan pembedahan

Terdapat kes apabila lingga seorang lelaki mempunyai panjang normal, tetapi pembetulan lebarnya diperlukan. Doktor mengatakan bahawa ini akan membantu mengubah kehidupan seks lelaki. Terdapat beberapa kaedah penebalan zakar.

Lipofilling adalah pembedahan pembesaran zakar di mana tisu lemak disuntik ke dalam tisu subkutan. Pada masa yang sama, liposuction dilakukan untuk mengambil lemak dari kawasan lain pesakit. Lemak disuntik ke seluruh zakar dengan jarum khas. Prosedur ini membolehkan anda membuat lingga lebih tebal, kira-kira 1 sentimeter.

Operasi sedemikian dianggap tidak sukar, dan memulihkannya lebih mudah dan lebih cepat daripada pembedahan perut.

Walau bagaimanapun, kesan penebalan tidak kekal selama-lamanya, oleh itu, apabila organ kembali ke bentuk asalnya, manipulasi mesti diulang.

Pemindahan tisu otot dianggap sebagai operasi yang kompleks. Ini memerlukan tisu yang diambil dari fascia axillary atau dinding perut. Tisu ini digunakan di sekeliling zakar dan vesel dijahit padanya. Manipulasi sedemikian membolehkan anda meningkatkan diameter organ sebanyak 3-4 sentimeter.

seorang lelaki melihat zakar selepas peningkatan pembedahan

Prostetik

Prostetik dilakukan apabila menukar jantina dan mengikut petunjuk perubatan tertentu. Hanya untuk pembesaran zakar, prostetik zakar tidak digunakan.

Phalloprosthetics digunakan untuk penyebab mati pucuk yang tidak dapat dipulihkan:

 • aterosklerosis arteri zakar;
 • fibrosis badan gua;
 • penyakit Peyronie;
 • komplikasi selepas trauma pada zakar.

Rawatan lingga dengan kaedah klasik untuk alasan sedemikian tidak akan memberikan hasil yang positif. Oleh itu, doktor memutuskan untuk menanam beberapa peranti dalam organ kemaluan lelaki. Falloprostheses dimasukkan ke dalam rongga organ. Mereka adalah separa tegar dan hidraulik.

Prostesis elastik adalah lebih murah dan menyerupai batang silikon panjang, yang dipasang di kawasan di mana badan gua terletak selepas ia telah berkembang. Prostesis sedemikian membolehkan anda mengekalkan lingga dalam keadaan tegak.

Anda juga boleh memasang rod memori. Ia terdiri daripada batang logam aloi khas yang membolehkan zakar mengalami keadaan tegak dan santai.

Pembesaran dengan pemindahan otot

Intervensi sedemikian merujuk kepada campur tangan pembedahan mikro. Ini adalah prosedur mahal baru yang menjadikan zakar lebih tebal. Operasi dilakukan dalam masa 3 jam di bawah anestesia am. Pakar bedah memotong zakar dalam bulatan dan menariknya ke bawah.

Selepas itu, tisu yang diambil dari fascia axillary atau dinding perut ditumpangkan ke atas keseluruhan isipadu. Selepas tisu diperbaiki, kulup ditarik ke belakang dan dijahit.

Minggu pertama lelaki itu berada di hospital di bawah pengawasan doktor. Kesakitan di kawasan pangkal paha boleh bertahan selama 20-25 hari, jadi sangat penting untuk memantau kesejahteraan anda. Kelemahan kaedah ini boleh dipanggil invasif, tempoh pemulihan yang panjang dan kemungkinan mengembangkan kesan sampingan.